Effectief studeren

Er zijn veel leerlingen en studenten die goed kunnen en willen presteren, maar waarbij de resultaten achterblijven bij hun capaciteiten en ambitie. Hoe kun je (aankomend) studenten stimuleren en helpen om effectiever te studeren en het beste uit zichzelf te halen?

Sinds een jaar of 10 weet bijna iedere ouder én adolescent wat de prefrontale cortex is. Ook zijn er steeds meer inzichten dat deze niet al volgroeid is op het 18e jaar, maar dat de ontwikkeling zeker tot het 25e levensjaar doorgaat. Hoe kun je deze kennis nu inzetten bij school en studie? Hoe kun je effectiever huiswerk maken en studeren?

In een individueel coachtraject bespreek ik met jou je huidige leerstrategieën en geef ik je een persoonsgebonden studieadvies, waardoor je méér kunt leren in minder tijd.
 Doel is om je inzicht te geven in je huidige studiegedrag en –motivatie en om handvatten te bieden, zodat je doelgerichter en effectiever kunt studeren. Naast plannen en organiseren zullen ook motivatie, concentratie en specifieke lees- en leertips aan de orde komen.

Uitgangspunt bij dit coachtraject is dat zelfinzicht en intrinsieke motivatie de sleutel zijn tot verbetering, verandering en succes.