Studiekeuze

Tijdens je middelbare school denk je waarschijnlijk al na over de vele mogelijkheden die je hebt na het behalen van je einddiploma. Kies je voor een tussenjaar of wil je meteen verder studeren?

Het aanbod aan studies wordt steeds groter en gevarieerder en de uitval onder studenten is helaas nog altijd zo’n 30%. Het is daarom zowel voor scholieren die nog twijfelen als voor studenten die willen switchen nuttig om een beter zelfinzicht (wie ben ik) te krijgen en inzicht in hun capaciteiten (wat kan ik), drijfveren en interesses (wat wil ik) te hebben.

Ontdek je talenten, vaardigheden en mogelijkheden

Om je op weg te helpen bij je studiekeuze, kun je bij ons een uitgebreid psychologisch onderzoek laten doen, waarmee je handvatten krijgt om tot een weloverwogen keuze te komen. Aan de hand van capaciteitentests, persoonlijkheids-, interesse- en beroepskeuzevragenlijsten en een aantal persoonlijke gesprekken geven we je inzicht in je sterke eigenschappen, maar ook in de eigenschappen die je nog verder kunt ontwikkelen.

Samen kijken we waar jouw kwaliteiten het best tot hun recht kunnen komen. Aan het einde van het studiekeuze-onderzoek volgt een nabespreking, waarbij de ouders aanwezig kunnen zijn. Tijdens de nabespreking worden alle onderzoeksresultaten besproken en wordt een concreet studieadvies gegeven. Deze worden vervolgens vastgelegd in een uitgebreide, schriftelijke rapportage die binnen 10 dagen na de eindbespreking wordt toegezonden.

Studiekeuze-onderzoek: Meer weten over onze werkwijze?
Klik hier of neem direct contact met ons op.